udv-hsz hsz-csik
2022-01-22
Szombat
Vince, Artúr napja

Min: 1
Max: 3
Min: -7
Max: -4


Sándor Nagy Csongor, a Bosnyák panzió tulajdonosa válaszol

Panziójával szeretné a hagyományt ápolni?
Természetesen szeretném ápolni hagyományainkat, hisz panziónk is a hagyományok jegyében épült és a továbbiakban is megpróbáljuk a hagyományőrző fejlődést előnyben részesíteni, azért is mert ebben látom a székelyföldi turizmus jövőjét.

Ön szerint szükség van-e Udvarhely és környéke turizmusának fellendítésére?
Igen, szeretném ha sikerülne némi fellendülést eszközölni térségünkben. Dolgozom is rajta egy szállásajánló honlap keretében, amely a jelek szerint igen nagy népszerűségnek örvend, úgy a vendéglátók mind a szálláskeresők körében. Remélem, ezzel is hozzájárulok, hogy a turisták
könnyebben eltalaláljank hozzánk és ha már itt jártak, biztosan visszajönnek.

A Szabadidőkalauz is a hagyományőrzésre törekszik, mi a véleménye róla?
Személy szerint jónak tartok mindenféle megmozdulást a hagyományőrzés érdekében. A Szabadidőkalauz nemcsak tesz ennek érdekében hanem másokat is erre ösztönöz és ez kiváló dolog.

Mi a lényege a hagyományőrzésnek? Fontos-e, miért fontos az ön számára?
A hagyományok őrzése mindenképp fontos. Pl: ha nincsenek székely hagyományok akkor nincs Székely nép sem. Az én számomra azért fontos, mert a hagyományokra és a tájainkra  alapozom a jövőmet.

Mit üzen a turistáknak, olvasóknak?
A turistáknak azt üzenem, hogy jöjjenek és élvezzék a székely nép vendégszeretetét, fedezzék fel hegyeinket és természeti szépségeinket.


 
Keresés a honlapon:
Magyar | Romana | English | Deutsch