udv-hsz hsz-csik
2022-01-22
Szombat
Vince, Artúr napja

Min: 1
Max: 3
Min: -7
Max: -4


Mózes István , a Romantika Panzió tulajdonosa válaszol

Panziójával szeretné a hagyományt ápolni?
Udvarhely területén úgy érzem, hogy egyike vagyunk azon éttermeknek, panzióknak, akik nagy hangsúlyt fektetünk a hagyományőrzésre. Ez tükröződik bútorzatainkon, nyári kertünkön, valamint ételeinken is, mivel azok 80 %-a erdélyi és székely receptek alapján készül.

Ön szerint szükség van-e Udvarhely és környéke turizmusának fellendítésére?
Sajnos Udvarhely és környéke nagyon el van maradva a turizmus szempontjából. Itt nem arra gondolok, hogy hiány lenne panziókból, éttermekből, hanem arra, hogy nincs egy kiépült turisztikai irányvonal. Nagy szükség lenne Udvarhely és szűk környéke rendberakására, hogy vonzza a turistákat. (Udvarhely inkább egy átutazó központ, ahonnan 100 km körzetbe nagyon jó napi programokat lehet szervezni. De abban a pillanatban ahogy a környék kiépül (Tusnád, Parajd, Borszék és Háromszék környéke) nagyobb visszaesés fog jelentkezni Udvarhelyen.)

A Szabadidőkalauz is a hagyományőrzésre törekszik, mi a véleménye róla?
Nagyon jó. Ha nem lennék megelégedve vele, akkor nem lennék hű tagja. Nemcsak reklámozom magam, hanem jelenlétemmel támogatom is.

Mit üzen a turistáknak, olvasóknak?
A hazai turizmus még nem eléggé fellendült a mi zónánkban, az anyaország lakossága képezi turistáink 70 %-át. Nagy szeretettel várunk itt mindenkit, Székelyföldre feltöltődni kell jönni, és hogy minél többen megismerjék hazánkat, az itt élő vendégszerető embereket, nekik azt üzenem, hogy jöjjenek minél többen. Nem a jövedelemre gondolok, de az elmúlt évek történetei egyértelmuen igazolják, hogy bajban van a magyar nemzet. Székelyföldre feltöltődni kell jönni, és , hogy minél többen megismerjék az ősmagyar hazát, vendégszerető embereket, mert ezt a vendégszeretetet nem lehet megkapni se a francia riviérán, se a Kanári szigeteken, és talán sehol a világon. Végezetül felhívnám ezen alkalommal minden anyaországbeli szülő és pedagógus figyelmét, hogy neveljék gyerekeiket úgy, hogy tíz év múlva ne legyen olyan gyerek, aki ne ismerné az igazi magyar történelmet, mert az elmúlt években mindig volt amire hivatkozni, de most már szólásszabadság van.


 
Keresés a honlapon:
Magyar | Romana | English | Deutsch