udv-hsz hsz-csik
2022-01-22
Szombat
Vince, Artúr napja

Min: 1
Max: 3
Min: -7
Max: -4


A Hargita egész évben várja vendégeit


- Kenyeres Emőke,
a Sugó Panzió ügyvezető igazgatója válaszol
-

A Madarasi Hargita Erdély egyik legszebb területe, a székelyek szent hegyének is nevezik. Ebben a festői környezetben várja vendégeit a Sugó Panzió, amely egész évben nyitva van, és az évszaknak megfelelő szabadidős programokkal áll a pihenésre, kikapcsolódásra, feltöltődésre vágyó vendégek szolgálatában.

- Mióta foglalkozol a turizmussal?
A turizmussal öt éve kerültem kapcsolatba, amikor felkértek, hogy vezessem a jövőben felépülő Sugó Panziót. Nagyon szeretem a nehézségek ellenére is, rugalmas munka,  sok benne a kihívás és a sikerélmény is.

- Hogyan alakult a panzió? Mióta működik?
A Madarasi Hargitán az 1990-es években indult jelentős fejlődésnek a síturizmus. Ez magával hozta a minőségi szálláshelyek kialakításának és növelésének az igényét. Így kezdődött el 2004-ben a Sugó panzió és étterem építése is Európai Uniós támogatással. Rengeteg akadállyal szembesültünk közben, mert a Hargita tetején nehéz az építkezés, de a nehézségek ellenére 2006 decemberében sikerült átadni a vendéglátó helyiséget a nagyközönségnek.

- Mit szeretnél nyújtani a turistáknak?

Szeretném, hogy a Madarasi Hargitára látogatók a lehetőségekhez mérten megtalálják a maximális kikapcsolódás és pihenés feltételeit nálunk, hogy élvezni tudják és igazán értékeljék a természet szépségeit, a csodálatos és még szinte érintetlen tájat.
A szálláshelyen kívül számos turisztikai programot is kínálunk a vendégeknek, hogy ittlétük valóban tartalmas legyen. Télen családias hangulatú, karbantartott pályarendszeren lehet sízni, de hószánozást és gyalogtúrákat is szervezünk. Állandó programjaink között szerepel a lovaglás, de paint ball-ozni is lehet nálunk. A nyári szezonokban egyre sikeresebbek a lovastáborjaink, ahová gyerekeket várunk, és a lovagláson kívül kézműves foglalkozásokat, népdaltanítást és csapatfejlesztő játékokat tartunk nekik.
Ezeket a programokat még bővíteni is szeretnénk, hiszen még rengeteg lehetőség van.

- Tapasztalatod szerint mi vonzza a turistákat Erdélybe?
Leginkább a vidék szépsége miatt jönnek ide, de a hagyományainkat is értékelik a turisták. És szerintem az emberközeliség ragadja meg őket, amit környékünkön gyakran megtapasztalhatnak.
A Madarasi Hargitát például azért választják kirándulási célponttként, mert nem zsúfolt, mint az ismert sípályák. És nyáron is nyugodtan lehet pihenni itt, hiszen csend van, el lehet vonulni a világ zaja elől.

- Szerinted a gazdasági válság hatással van-e a turizmusra?
Természetesen hatással van a turizmusra is, mint minden más gazdasági ágazatra. Sajnos ez elkerülhetetlen nálunk is.

- Szerinted milyen irányba halad a régiónk turizmusa?
Fejlődik a turizmus, ha kissé döcögősen is. Szerintem szükség lenne a helyi vendéglátók összefogására, mert ahogyan a történelemben is már nem egyszer bebizonyosodott, közös erővel és szervezettséggel sikeresebbek tudnánk lenni. Össze kellene fognunk, és egy nagy rágióként szerepelni a turisták szemében, nem külön vendéglátó helyiségekként.

- Mennyire népszerű a hargitai kirándulás az év különböző szakaszaiban?
Úgy érzem, hogy van még mit dolgoznunk azon, hogy ne csak a téli sportokról ismerjék a Hargitát a turisták, hanem fedezzék fel és használják ki a nyári és őszi hegyi turizmus nyújtotta lehetőségeket is.

- Melyek a jövőbeni terveid?
Szeretném az eddigi megvalósításokat és tevékenységeket tovább folytatni, és felhasználva az évről évre szerzett tapasztalatokat, bővíteni a szolgáltatásainkat, hogy vendégeink továbbra is elégedetten távozzanak és jövőre is visszatérjenek.


 
Keresés a honlapon:
Magyar | Romana | English | Deutsch