udv-hsz hsz-csik
2022-01-22
Szombat
Vince, Artúr napja

Min: 1
Max: 3
Min: -7
Max: -4


A hargitai kirándulás egész évben népszerű


Borsody Zoltán,
a Hargitafürdőn található Mandala Panzió igazgatója válaszolt kérdéseinkre.


- Mióta fogadja vendégeit a Mandala Panzió?

A Mandala Panzió már 1992-től  működik Hargitafürdőn. 2005-ben egy sikeres pályázat révén felújítottuk, bővítettük és korszerűsítettük  a panziót,  így egy színvonalas szálláshelyet tudunk bíztosítani a vendégeink számára.

- Mit szeretne nyújtani a turistáknak?
Azt szeretnénk, hogy az idelátogatók megtalálják a maximális kikapcsolódási, szórakozási és sportolási lehetőségeket. Mi ennek érdekében megteszünk minden tőlünk telhetőt, igyekszünk biztosítani egy családias, csendes, nyugodt, tiszta  és  szép környezetet mesés panorámával, hagyományos erdélyi ízvilággal és számos kirándulási lehetőséggel, azért hogy vendégeinknek az itt-tartózkodásuk alatt tartalmas és felejthetetlen élményben legyen részük.

- Tapasztalata szerint mi vonzza a turistákat Erdélybe?
Leginkább a táj és a vidék szépsége, a gazdag kulturális örökségünk és hagyományaink megismerése iránti vágy, és nem utolsó sorban az itteni emberek vendégszeretete vonzza Erdélybe a turistákat. Hargitafürdőre a magashegyi levegő tisztasága, a fenyőerdők közelsége, a borvízforrások ízvilága, valamint a mofetták gyógyító hatása csalogatja ki  a kirándulni vágyókat.

- Mennyire népszerű a hargitai kirándulás az év különböző szakaszaiban?

Mindig népszerű volt Hargitafürdő a turizmus szempontjából. A nyári időszak egy kicsit csendesebb, de télen fellendül az élet.

- Milyen kikapcsolódási lehetőségek vannak Hargitafürdőn?
Itt mindig van az időszaknak, évszaknak megfelelő lehetőség szórakozásra, pihenésre és sportolásra is.  Télen a sí, biatlon és szánkópályák a téli sportok és a friss levegőn való mozgás szerelmeseinek nyújtanak lehetőséget a kikapcsolódásra és szórakozásra.  Nyáron a mofetták, a gondosan kialakított túristaösvények és az újonnan nyílt kalandpark kínál alkalmat a sportolásra, pihenésre  és  nem utolsó sorban a gyógyulásra is.

- Ön szerint érezhető-e a gazdasági válság hatása a székelyföldi turizmuson?
Sajnos, mint minden más tevékenységnél, itt is érződik a gazdasági válság hatása. Sok más iparághoz hasonlóan a turistaforgalom is visszaesett az előző évekhez viszonyítva.

- Ön szerint milyen irányban  halad a régiónk turizmusa?
Véleményem szerint  jó irányban halad, és szerencsére  a  válság  ellenére is fejlődik a turizmus.  Nem olyan gyors ütemben mint eddig, de folyamatosan. Ez nagyon fontos ebben a térségben.


 
Keresés a honlapon:
Magyar | Romana | English | Deutsch