udv-hsz hsz-csik
2022-01-22
Szombat
Vince, Artúr napja

Min: 1
Max: 3
Min: -7
Max: -4


Várja vendégeit a Madarasi Hargita

Pethő Attila, a hargitai Pethő Panzió részéről válaszolt kérdéseinkre.

- Mióta foglalkozol turizmussal?

2oo4 óta, de vendéglátással gyerekkoromtól fogva foglalkozom. Vendáglátó család sarjaként mindig azon igyekeztünk, hogy vendégeinket másodjára is visszacsalogassuk. Bár később jogásznak tanultam, végül mégis a vendéglátás mellett köteleztem el magam.

- Mit szeretnél nyújtani a turistáknak?

Élményt és érzést, egyedülálló hangulatot, amit a Széldombra épült szoba kilátása nyújt messzi el a Kárpátokra. Vagy, ha odakint tombol a vihar, akkor ilyen hangulatot nyújt a tűz ropogása, vagy az, amikor visszacsillámlik ránk a hegyi nap melege, amit a sízés ezen sajátságosan hargitai élménye ad számunkra. Olyan apróságok ezek, melyekre annyi év után, egy átdolgozott hétköznap estéjén is rá tudok csodálkozni. Ezért szeretem azt, amit csinálok.

- Mi vonzza a turistákat Erdélybe?

Erdély még mindig történelem. Az érintetlenség, Ábel és az Urzsubeli boszorkány színhelye. A székelyek világa, az emberek közvetlensége, csodálatos természete - mindez pedig egy minőségi szolgáltatással ötvözve párját ritkítja. Ez az, ami a távoli idegent is hozzánk vonzza.

- Mennyire népszerű a Hargitai kirándulás az év különböző szakaszaiban?
A Madarasi Hargita egy legenda. Akik ide jönnek, hisznek ebben a legendában. Ők a hegyhez jönnek. És visszajönnek. Legyen az tél vagy nyár, áfonya gyűjtögetés, vagy síelés a Nagy Mihályon. Zarándoklat a Csúcsra, teljesítménytúra a Rákosi gerincen át - minden évszakban, minden fajta turistának feledhetetlen élmény marad.

- Milyen kikapcsolódási lehetőségek vannak itt?

Tél van. 18oo méter magasan mindig lehet síelni. Az időjárási viszonyokra még rá is segítünk a hóágyúkkal. Korszerű felvonókkal síelők, hódeszkások, hószánosok, fiatalok vagy családosok egyéni vagy csapartversenyeken mérhetik össze tudásukat. De akik nem sportolnak, csak hétvégi kikapcsolódásra vágynak, azok is feljönnek. Feltöltődnek. Erre szolgál vendégházunk ínycsiklandó étterme, vagy a rohanó életvitellel járó stressz és fáradtság ellensúlyozására a relaxációs és panorámás wellnessközpontunk sófalas finn szaunával és színterápiás hidromasszás kismedencével, az erdélyi medencére néző, erkélyes apartmanunk tv-vel, saját zuhanyzóval, illetve fürdőkáddal, antiallergén ágyneműink ortopéd matracokkal, hogy a kedves vendégünk átadhassa testét és lelkét egyaránt a pihenésnek, hogy új energiákkal töltődjön fel. Nyáron nagyon sok a gyalogtúrázó, akiket igazi élmény fogad itt fent, ilyet máshol nem tapasztalnak. Edzőtáborok helyszínét biztosítjuk, szervezünk alkotótáborokat iskoláknak, művészeknek, kulturális programokat, tábortüzes estéket, csillagásztáborokat, egyszóval színes a paletta idefenn. Csupán az ittlét a kikapcsolódás és a jókedv záloga.

- Szerinted milyen irányba halad a régiónk turizmusa?

Egyike vagyok azoknak, aki minden követ megmozgat (és ezt akár szó szerint is értem) a tökéletes minőség érdekében. Egyre inkább azt látom, hogy nagyon jó körülményeket biztosítanak a környék vendéglátói, ami büszkeséggel tölt el, mert tudom, rengeteg munka áll mögötte. Egy fecskeként nem tudunk jellegzetesen helyi hangulatot teremteni, mindannyian meghatározzuk a környék turisztikai arculatát. Magasak az elvárások, vendégeink kulturált világjárók, akik a minőséget Székelyföldön is megkövetelik. Ma már a tiszta szoba és jó ellátás nem elég a vendéglátáshoz. Komoly beruházások elé néz a Pethő Panzió is, mint a saját sípálya megépítése, felvonóval. Személyes álmom egy öko-környezet kialakítása minél kevesebb személygépkocsival, lenti magán parkolóval, a nyári szolgáltatások bővítése a gyerekere összpontosítva lovaspark kialakításával és egyéb meglepetésekkel, melyek megvalósításához nem csak az egyéni ambíciókra de kormányakaratra, és tudatos vendéglátói szemléletre van szükség. Régiónk versenyképes, folyamatosan fejlődünk és fejlesztünk, és vendégeink szeretettel térnek haza hozzánk.


 
Keresés a honlapon:
Magyar | Romana | English | Deutsch