udv-hsz hsz-csik
2022-01-22
Szombat
Vince, Artúr napja

Min: 1
Max: 3
Min: -7
Max: -4


Munkánk gyümölcse beérett

Minden évszaknak megvannak a sajátos jellemzői, egymás után szép rendben követve a természet szabályait. Az ősz kiteljesedést jelent, munkánk gyümölcse beérett egy eseménydús, dolgos nyarat követve. Ezek a hónapok tükrözik leginkább egész évi erőfeszítéseink eredményeit. Ha a gazdálkodás az eddigiekben elég kitartó volt, bőven lesz mit elraktározzunk, eltegyünk a hideg, téli időszakra.

Egy igazán aktív, dolgos időszak áll a hátunk mögött. Városunk folyamatosan szépül, utcáink és épületeink megújulnak, rendezvényeink színes kavalkádja pedig nemcsak a székelyudvarhelyi városlakókat képes kicsalogatni házaikból, hanem idelátogató vendégeinknek is jó kikapcsolódási lehetőségként szolgálnak.

A Székelyudvarhely Tavasza elnevezésű rendezvénysorozatunk egészen a nyári hónapokig tartott, olyan programokat felsorakoztatva, melyek mind a fiatalok, mind a középkorúak és idősebbek számára különlegesebbé tették a mindennapokat. Koncertek, hagyományos vásár, színházi előadások, irodalmi estek, kiállítások, filmfesztivál, táncházak, alkotóműhelyek, könyvnapok, versenyek, megemlékezések, előadóestek és konferenciák – hogy csak néhányat említsünk tavaszi-nyári programajánlónkból.

Munkánk gyümölcsét viszont ősszel is tovább ízlelgethetjük, hiszen ebben az évszakban is számos új programot, kikapcsolódási lehetőséget, kulturális eseményt kínálunk Székelyudvarhely lakosai és az ide látogató vendégek számára.

Augusztus hónap folyamán több eseménnyel is megörvendeztetjük a városlakókat. Az augusztus 15-20. között megrendezésre kerülő Szent István-napok olyan kulturális események összegzése, melyek generációk egész sorát képesek megmozgatni a változatos programkínálat révén: koncertek, népi gyerekjátékok, operett előadás, reneszánsz táncház, kiállítások tarkítják ezen napjainkat. Nagy királyunk, I. István temetésének és szentté avatásának évfordulója, valamint az új kenyér ünnepe alkalmából városun kismét megtelik pezsgéssel, színekkel, zenével. A gyémánt-, arany-, és ezüstlakodalmasaink köszöntése sem marad el, hiszen e közös ünneplés immár hagyománnyá vált városunkban.

Szeptember hónap első eseménye mozgásra hív minden városlakót: a Mobilitás hetén kicsik és nagyok tanulhatják az egészséges életmódhoz szükséges mozgás számos formáját.

Hagyományos vásáraink pedig továbbra is biztosítják a házi, természetes anyagokból készített, helyi jellegzetességekkel teletűzdelt termékeket.

Az idősek napját októberben ünnepeljük, továbbá ekkor emlékezünk meg aradi vértanúinkról, valamint az 1956-os forradalomról és szabadságharcról.

Kedves városlakó, kedves idelátogató! Úgy gondolom, munkánk gyümölcse beérett, már csak le kell szüretelni a szüretelnivalót, őszi hónapjaink változatos programkínálata pedig pontosan erre szolgál. Teljünk fel kultúrával, derűvel és új élményekkel, hogy ezeket gondosan elraktározva nézzünk a téli időszak elé. Ezúton is meghívom tehát önöket városunk eseményeire, közös ünnepléseinkre, megemlékezéseinkre.     

                                         Bunta Levente
                                         polgármester


 
Keresés a honlapon:
Magyar | Romana | English | Deutsch