udv-hsz hsz-csik
2022-01-22
Szombat
Vince, Artúr napja

Min: 1
Max: 3
Min: -7
Max: -4


Használjuk ki az utazási irodák előnyeit!

A Siculus Utazási Iroda 2003-tól van jelen a székelyföldi idegenforgalmi piacon. Tevékenységük fókuszában a megbízható belföldi és külföldi utazásszervezők kínálatának magas színvonalon történő értékesítése áll és repülőjegyek, buszjegyek foglalása online helyfoglalórendszer segítségével.

Kérdéseinkre az iroda két vezetője, Kacsó Zoltán és Lakatos Zoltán válaszolt.


- Miért érdemes utazási iroda segítségét kérni, ha utazni, pihenni szeretnénk?

A legtöbb embernek van egy, esetleg több szakmája. Amennyiben szükségünk van az illető szolgáltatására, hozzá fordulunk, hogy ő valósítsa meg az elképzelésünket. Van olyan dolog, amit hozzáértő ember nélkül is, saját magunk meg tudunk oldani, kérdés, hogy mennyit ér az időnk. Tudunk-e órákat, napokat tölteni információ-szerzéssel, megvalósítással, és közben más teendőinket hanyagoljuk, vagy levesszük a vállunkról a terhet és átadjuk másnak, szakembernek. Ugyanígy a turizmusban is sok mindent le tudunk foglalni, meg tudunk venni saját magunk hitelkártyával, vagy anélkül. Főleg szállásra és repülőjegyre gondolok itt. De elég egy apró részlet fölött átsuhannunk, és nagyobb a kár mint a haszon. Ezeket az apró részleteket jó esetben egy utazási irodában megtudjuk.Ha utazni készülünk, fontos, hogy minél bővebb, és reális képünk legyen a kiválasztott úticélról, hogy tudjuk, hogy mit várhatunk el és mit nem a helyszínen. A jól informált turistából lesz az elégedett turista, véleményünk szerint. Mi tudjuk, 
hogy mit hol keressünk, mit ajánljunk, és mit nem. Lerövidítjük a keresgéléssel töltött időt, és csak olyan szolgáltatást igyekszünk közvetíteni, amiről tudjuk, hogy minőségben megfelel a kliens elvárásainak. Fontos tudni azt is, hogy a legtöbb esetben az utazási irodák leszerződött árai alacsonyabbak, mint közvetlenül a szálláshelyen. Nem mindegy, hogy egy család téved be véletlenül egy szállodába, vagy egy iroda küld több százat. Szervezett csomagokat pedig hivatalosan csak irodáktól tudunk vásárolni. Mindent egybevetve egy utazási irodában szakértő se-gítséggel ki tudjuk választani az igényeinknek és pénztárcánknak legjobban megfelelő utazási szolgáltatást.


- Milyen szolgáltatásokkal várja ügyfeleit a Siculus utazási iroda?

Téli és nyári üdüléseket szervezünk, bel- és külföldi gyógykezeléseket, körutazásokat, városlátogatásokat, hajóutakat. 
Szállásfoglalással, repülő- és autóbuszjegyek foglalásával, utas- és útlemondási  biztosításokkal is foglalkozunk.


- Udvarhelyszéken mennyire népszerűek az utazási irodák? Sokan veszik igénybe a szolgáltatásaikat?

Pozitív visszajelzéseink vannak, egyre többen veszik igénybe szolgáltatásainkat. Az elégedett turistára helyezzük a hangsúlyt, nem a mennyiségre.


- Melyek a legkedveltebb utazási célpontok?

Bulgária, Görögország és Törökország állnak az első helyen, őket a hazai tengerpart, majd Spanyolország követi.


- Tapasztalataik szerint milyen irányba halad a régiónk turizmusa?

Főleg kiutaztatással foglalkozunk, a környék beutaztató turizmusára nincsen ezért teljesen tiszta rálátásunk. A saját véleményünk az, hogy viszonylag sok „termékünk” van, de senki nem tud róla, csak a szomszéd. Néha még mi sem. Illetve többnyire azt akarjuk eladni, ami mindenkinek van (szállás, ellátás, szobor, vár, régi templom, stb.). Természetesen ezek is fontosak, de csak ezek egymagukban kevés turistát vonzanak ide. Rá kell jönni, meg kell keresni, hogy mi az, ami egyedi, több napig is élményt nyújt és eladható. Ha nincs ilyen, ki kell találni, létre kell hozni. Előbb a régiót kell minden beutaztatásban érdekelt szereplővel közösen megismertetni, befuttatni, azután lehet koncentrálni alacsonyabb szintekre.


- Melyek az iroda jövőbeni tervei?

Minél több elégedett utast szeretnénk. Úgy szakmai, mint családi utazásaink során (Bulgária, Egyiptom, Görögország - Korfu, Kos, Kréta, Naxos, Paralia, Rodosz, Santorini, Skiathos -, Horvátország, Törökország, Portugália, Spanyolország, Tunézia, stb.) arra törekszünk, hogy minél több helyet megismerjünk, és az ott tapasztaltak alapján jobban informáljuk klienseinket. 
Igyekszünk minél részletesebb információkkal naprakészen tartani honlapunkat, a www.siculus.ro-t.
Jövőre bővíteni szeretnénk a szolgáltatásainkat kedvezményes reptéri parkolás, illetve reptéri transzferek biztosításával.


 
Keresés a honlapon:
Magyar | Romana | English | Deutsch