udv-hsz hsz-csik
2022-01-22
Szombat
Vince, Artúr napja

Min: 1
Max: 3
Min: -7
Max: -4


Wellness a hegyek között

A Tusnád Wellness élményfürdő a Csukás tó mellett található Tusnádfürdő központjában. Az élményfürdő 2044 négyzetméternyi területen fekszik, valamint van egy 200 négyzetméteres kinti része is. A Tusnád Wellness egy olyan szabadidőközpont, amely ideális kikapcsolódási lehetőséget biztosít minden korosztály számára, akik a szabadidejüket hasznosan szeretnék eltölteni. A wellnessközpont egyik adminsztrátorával, Duța Évával beszélgetett munkatársunk Melkuhn Andrea Gizella.

- Mikor és hol született meg a gondolat, hogy Tusnádfürdőn wellnessközpontot létesítsenek?
A  környékbeliek még talán emlékeznek arra, hogy az 1980-as években működött itt egy melegvizes termálmedence, de sajnos bezárt a forradalom után.  Ez a strand a 80-as években fontos szerepet játszott Tusnádfürdő életében, nagy népszerűségnek örvendekk úgy a helyiek, mint az idelátógatók körében, sok ember kereste fel, főleg a nyári szezonban. A termálvíz  furatás eredményeként  tört a felszínre egy geotermál kútból.Valószínű, hogy a polgármester, Albert Tibor és az akkori tanács ötlete volt, hogy ezt a termálvizet a mai színvonalnak és a mai ember számára  újra értékesítse egy ilyen wellnessközpontban.

- Helyi tusnádfürdői lakosok is használják ezt a fürdőt? 
Örömünkre szolgál, hogy a helyiek felpártolják ezt az élményfürdőt, úgy az idősebbek, mint a gyerekek.A fürdő az önkormányzat tulajdonát jelenti és a tanács úgy döntött, hogy a helybéli lakosok kedvezményt kapjanak, ezért szívesen járnak ide.

- Milyen kikapcsolódási lehetőségek vannak a wellnessbe látogató turisták számára?  
Igen sokszínű az ajánlatunk minden korosztálynak minden évszakban. Van pezsgőfürdő, úszómedence, termálvizes állómedence, élményelemekkel ellátott melegvizes medence, gyerekmedence játékokkal ellátva. A víz minőségét a legmodernebb vízkezelési és szűrési technológia biztosítja.
Van szauna részlegünk: infraszauna, finn szauna, gőzkamra, ehhez tartozik egy pihenőtér. A wellnesshez tartozik még a sókamra, masszázs szalon. Ezenkívül van bár és büfé. A professzionális fittnesszterem is már készülőben van. Örömmel mondhatom, hogy már csak napok kérdése a beüzemelése. 

- Mennyi időbe kerül , hogy egy ilyen komplexum befektetése megtérüljön?
Ez nehéz kérdés, mert még csak másfél éve kezdtük meg a működésünket. Még újak vagyunk, de azért elmondhatom, hogy ezt az élményfürdőt nagyon felpártolják a helybeliek, a turisták , az idelátogató belföldi és egyre számosabb külföldi  vendégeink. A nyári vakáció alatt az egész országból jönnek, év közben is kezdtek jönni elég sokan. Háromszékről is számos vendégünk van, Brassóból is jönnek. Ezeknek a vendégeknek különösen örvendünk. Ha a  brassói vendég az ottani Aquapark helyett inkább minket választ, akkor egyáltalán nincs okunk panaszra, és ez már sokat elárul a szolgáltatásaink minőségéről, a vendégeinkre való odafigyelésről is. Igyekszünk mindenben a legjobbat nyújtani, gondolom ezért választanak minket. A higiéniai szabványok betartása  és a vendégcentrikus magatartás mind hozzátartozik a Tusnád Wellness népszerűségéhez. Lassan de biztosan megnőtt az idelátogató vendégek száma. Egyre több turista tölti itt  a szabadidejét. Az élményfürdő pozitív befolyással van a településre, nemcsak a Tusnádfürdő gyöngyszeme, ahogy nevezik sokan ezt a fürdőt, hanem az egész környéken érezteti jótékony hatását. Elindult egy  fejlődési folyamat, megnőtt az itt elszállásolt turisták vendégéjszakáinak a száma, az idelátogató turista kellemesen el tudja tölteni a szabadidejét Tusnádfürdőn, nemcsak átutazik rajta, mint eddig.

- Milyen jövőben fejlesztési terveik vannak?
Az élményfürdő kinti részére van fejlesztési igény, hogy nyáron minél több vendéget tudjunk fogadni. Már készül a látványterv, és ha minden jól sikerül, akkor remélhetőleg már jövő nyáron készen lesz.  Lesz kinti csúszda is, és kibővült kinti medence. Sajnos a tó és a vendéglőrész nem hozzánk tartozik, de jó lenne, ha az is megszépülne rövid időn belül.


 
Keresés a honlapon:
Magyar | Romana | English | Deutsch