udv-hsz hsz-csik
2022-01-22
Szombat
Vince, Artúr napja

Min: 1
Max: 3
Min: -7
Max: -4


Csúcsszolgáltatások a csúcson


Székelyföld szívében a Madarasi Hargita legmagasabban fekvő panziója családias hangulatával, igényesen felszerelt, pazar kilátással rendelkező szobáival, már 2008 óta várja a kikapcsolódni vágyókat. A Pethő panzió vezetője, Pethő Attila válaszolt kérdéseinkre.

- A hegyvidéki panziókra általában jellemző, hogy csak szezonális jelleggel fogadnak vendégeket, ezzel szemben a Pethő panzió az év minden napján várja vendégeit. Hogyan sikerült ezt megvalósítani?
Az első években nagyon nehéz volt fenntartani az egész éves nyitvatartást, mivel főként csak télen, a síszezonban voltak vendégek. Kezdetben gondot okozott a vendégéjszakák visszaesése a nyári időszakban és a kialakult holtszezonok a tavaszi és őszi periódusokban. A kitartás mondhatni meghozta gyümölcsét, hiszen a látogatók kezdték megszokni, hogy hozzánk bármikor jöhetnek, az év bármely szakaszában. 

- Milyen szolgáltatásokkal várják az látogatókat? 
Elsősorban szállás és étkezési lehetőséget nyújtunk vendégeinknek. Kényelmes, igényesen berendezett és jól felszerelt szobák biztosítják a nyugodt kikapcsolódást. A hangulatos étterem ízletes ételekkel várja az éhes turistát. Emellett van egy kis wellness részlegünk is, ami még ezidáig egyedi a Hargitán. Egy hosszú nap után finn szaunában és pezsgőfürdőben töltődhetnek fel vendégeink. Az alapszolgáltatások mellett különböző opcionális programokat is megszervezünk a vendégek igényei szerint. A legnépszerűbbek a lovasszánozás, motoros-szánozás, téli és nyári gyalogtúrák, medveles, biciklitúra, terepjárós túrák, csillagtúrák.

- Más panziókhoz képest a Pethő panzió távolabb található a sípályáktól. Milyen előnyt lehetett ebből a helyzetből kovácsolni? 
A hegy legmagasabban fekvő panziója vagyunk,  gyönyörű kilátásunk nyílik a völgyre és az alig 100 méterre elterülő sípályára. Mivel már a kezdetektől egy családias hangulatú, nyugodt környezetet szerettünk volna kialakítani és fenntartani, mindenképp előnyünkre vált és válik, hogy a periférián helyezkedünk el. Részben a panzió fekvésének köszönhető, hogy még a főszezonban sem alakul át egy átjáróházzá, ilyenkor is megőrzi békés, otthonos légkörét. Számunkra fontos, hogy minőségi szolgáltatásokat tudjunk nyújtani, nem a tömeges látogatottságra törekszünk.

- Milyenek a visszajelzések a vendégek részéről? Kik alkotják a vendégek körét?
Többnyire belföldi vendégeink vannak, akik közül nagyon sok a visszajáró vendég. Ez már önmagában is pozitív és biztató. Sok esetben, ha nem is visszajáró vendégről beszélünk, úgy érkeznek hozzánk, hogy ismerőseik ajánlottak minket. Ez számunkra a legnagyobb elismerés és egyben a legjobb, leghitelesebb reklám is. 

- Hogyan készülnek a téli szezonra?
Már a téli időszak előtt, mondhatni bemelegítőként, több akciós csomagajánlatunk volt, amire ráharaptak a vevők. Egyik ilyen közkedvelt csomagajánlatunk a 2 éjszaka áráért 3-at kap, amely még december 1-ig érvényes. A karácsonyi és szilveszteri időszakban, a két ünnep között és a vakáció további részében szintén csomagban ajánljuk majd szolgáltatásainkat. Ami kevésbé tartozik a vendégekre, de nagyon fontos, hogy a panziót is kellőképpen felkészítsük a télre. Megtörtént már a szobák újrafestése, beszereztük a szükséges tűzifát, már csak apróbb simítások vannak hátra.

- A turizmus tekintetében milyen hatásai észlelhetőek az aszfaltút megépítésének?
A vendégek visszajelzése mindenképpen pozitív. Amióta elkészült az aszfaltút, sokkal könnyebbé vált a hely megközelíthetősége, ezáltal új lehetőségek nyíltak. Ilyen feltételek mellett a Madarasi Hargita ideális kiindulópontja lehet különböző csillagtúráknak, hiszen turisták által közkedvelt látnivalók centrumában helyezkedik el. 

- A jövőre nézve milyen tervei vannak?
Szeretnék egy saját sípályát. Megvan már a direkt erre célra vásárolt terület, reményeim szerint jövőre sikerül megvalósítani. Közelebbi terveim közt szerepel egy kis kültéri bulizó hely kialakítása, amit már az idei szezonra szeretnék elindítani. Nyáron egy Famedve elnevezésű bisztrót létesítettünk, ami nagy sikernek örvendett. Egyik kedvenc magyar filmem az Üvegtigris adta az ötletet, székelyföldi verzióra átgondolva. Ezt szeretném átalakítani egy téli, kültéri szórakozóhellyé dj-vel, zenével. Külföldi sípályák mellett már nagy sikernek örvendenek a hasonló kezdeményezések, reméljük, hogy nálunk is lesz rá érdeklődés.


 
Keresés a honlapon:
Magyar | Romana | English | Deutsch