udv-hsz hsz-csik
2022-01-22
Szombat
Vince, Artúr napja

Min: 1
Max: 3
Min: -7
Max: -4


Tisztelt vendégeink, kedves olvasók (2017. ősz)

Még javában tombol a nyár és a kánikula, nyaralás, szabadságok, kirándulások, szabadtéri rendezvények időszaka és turistaszezon van. Akad bőven látnivaló és program Székelyudvarhelyen ezekben a hetekben is, intézményeink, szállásadóink, programszervezőink dolgoznak az évnek ebben az időszakában.

A városháza szervezésében a Szent István Napok eseménysoro-zatával várjuk az érdeklődőket augusztus 19-20-án, a Virágos Székelyudvarhely díjkiosztó gálája mellett ünnepélyes keretek között köszöntjük a 25., 50. és 60. házassági évfordulóikat ünneplő házastársakat, megszenteljük és megáldjuk az új kenyeret, valamint augusztus 20-án este tűzijátékban is gyönyörködhetnek a látogatók. Államalapító királyunk ünnepén a szórakozni vágyókat sem felejtjük el, 19-én Zséda, 20-án Péter Szabó Szilvia ajándékozza meg nagykoncerteken dalaival a nagyérdeműt. Nemcsak könnyűzene lesz terítéken, operett gálát és jazzkoncertet is ajánlanak az ünnepség szervezői.

Az őszi hónapok is gazdag rendezvénykínálatot hoznak. Az iskolakezdést követően, szeptember 22-24-én szervezi meg a Civitas Alapítvány a IX. Udvarhelyszéki Gyümölcsfesztivált, amely a hagyományos gazdálkodók termékeinek bemutatása mellett gazdag kulturális programmal, sok néptánccal, népzenével, különböző népszokások felelevenítésével várja az érdeklődőket. A Gyümölcsfesztivál igazi vidéki hangulatot varázsol pár napra a város lakóinak és a turistáknak.

Október elején ünnepeljük a szépkorúakat, számomra fontos, hogy az idősödő családtagok azt érezhessék, továbbra is fontos láncszemei a szűkebb, illetve tágabb értelemben vett közösségnek. A Polgármesteri Hivatal ezért szervezi meg az Idősek Világnapján ezt az eseményt.
Október hatodikán kegyelettel emlékezünk meg az aradi vértanúk haláláról, elesett, kivégzett, a történelem viharaiban elveszett hőseink kegyelete elengedhetetlen nemzeti identitásunk megőrzésében.
Hasonló ünnepségen emlékezik a magyarság október 22-én, az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulóján.

A Székelyudvarhelyre látogató vendégeknek a befogadó város jegyében azt kívánom, hogy látogassák meg turisztikai látványosságainkat, az itt található emlékházakat, múzeumokat, ők is vegyék ki részüket az éppen aktuális programokból.

Visszavárjuk őket városunkba.

Tisztelettel,
 Gálfi Árpád polgármester


 
Keresés a honlapon:
Magyar | Romana | English | Deutsch