udv-hsz hsz-csik
2022-01-22
Szombat
Vince, Artúr napja

Min: 1
Max: 3
Min: -7
Max: -4


Jubilál a Szabadidőkalauz!

Kedves Olvasó!

Örömmel jelenthetem be, hogy a Szabadidőkalauznak megjelent a 60-dik lapszáma, ami azt is jelenti, hogy már 15 évesek vagyunk.

Tizenöt évvel ezelőtt egy magyarországi kirándulás alkalmával fogalmazódott meg bennem ennek a kiadványnak az ötlete, amikor turistaként úgy éreztem, hogy nagy hasznát venném egy olyan nyomtatott kalauznak, amely segít eligazodni a helyi szállásajánlatok, programok, látnivalók és jellegzetességek között. Ugyanakkor segít megtalálni a hasznos dolgokat is. Hazatérve, barátaim segítségével sikerült is létrehozni a Szabadidőkalauzt Udvarhelyszéken, amely kiadvány formájában és négynyelvűségében térségünk első képes, információs, szabadidős lapja. A szálláshelyiségek, a különböző rendezvények, szórakozóhelyek útmutatója. Az első kiadvány 2002. október elsején jelent meg. Azóta folyamatosan változik, évszakról-évszakra, mindig több és több érdekességgel szórakoztatja, információval látja el az olvasókat a kiadványban és a honlapon is (www.szabadidokalauz.ro). Emellett évente fotópályázatokat is rendezünk turisztikai és kulturális témákban, és a székely rovásírás népszerűsítését is célul tűztük ki.

A 10.000 példányszámos kiadványunk 2010-től már nemcsak Udvarhelyszéken jelenik meg, hanem Háromszéken is, ahol szintén kedvező fogadtatásra talált.

15 év hosszú egy székelyföldi kiadvány életében. Büszke vagyok, hogy megérhettük ezt a kort. Természetesen segítség nélkül ez nem sikerült volna. Köszönjük a székelyudvarhelyi Polgármesteri Hivatalnak, hogy már az elején felkarolta a lapot, és azóta is folyamatosan támogatja. És köszönjük minden Szabadidő-kalauz tagnak, hogy bíztak a munkánkban.

Bilaus András, igazgató


 
Keresés a honlapon:
Magyar | Romana | English | Deutsch