udv-hsz hsz-csik
2022-01-22
Szombat
Vince, Artúr napja

Min: 1
Max: 3
Min: -7
Max: -4


Tisztelt vendégeink, kedves olvasók (2017. tél)

Mire is gondolhatnánk másra ebben a havas, fagyos évszakban, mint a testünket-lelkünket melegítő cselekvésekre, programokra. Annak ellenére, hogy naphosszat a fűtött, meleg házban, a kandalló mellett egy fotelben üldögélnénk legszívesebben, érdemes kimozdulni otthonról, hiszen lélekemelő rendezvények, helyszínek várnak az évnek ebben az időszakában is. Ne hagyjuk ki az adventhez, a karácsonyi-újévi ünnepkörhöz tartozó eseményeket, a sportolási lehetőségeket, hiszen idén is beüzemeljük a korcsolyapályát, gazdag programkínálatot nyújt a színház, a Művelődési Ház, a múzeum, a könyvtár, elmélkedéshez, komolyzenei koncerteket szervez a Székelyföldi Filharmónia, egyre gyakrabban vetítenek filmeket a moziban és a könyvtárban, Jézusváráshoz kitűnő alkalmak a hajnali misék, istentiszteletek.

Akad bőven látnivaló és program Székelyudvarhelyen ezekben a hetekben is.

Novemberben Székelyudvarhelyre látogatnak Vác elismert művészei, egy, a Bethlen Gábor Alap támogatásával létrejött testvérvárosi program keretében, Kötelék című kiállításukat november 17-én, 14 órakor nyitják meg a Művelődési Ház oszlopos termében. Ugyancsak aznap, 18 órától komolyzenei esten gyönyörködhetünk Dónusz Katalin Artisjus-díjas énekművész és Cs. Nagy Ildikó zongoraművész előadásában a városháza Szent István-termében.

Meghívjuk Önöket, hogy közösen hangolódjunk az adventre, hiszen december 3-án, advent első vasárnapján gyújtjuk meg az adventi koszorú első gyertyáját a Márton Áron téren. December 5-6-án megörvendeztetjük a kicsiket, hiszen ismét elindulnak a mikulások. Az adventi készülődés része, Karácsony, a szeretet ünnepe előtt a hagyományosan megszervezett Karácsonyi Vásár, december 20-ától 24-éig, szerdától vasárnapig tartjuk ezt a Márton Áron téren. Várjuk Önöket, hogy töltsük meg szeretettel és ünneppel a Patkót. Kézműves és helyi termelőinktől vásárolhatunk, kis és nagycsoportos gyerekek műsorait láthatjuk, hallhatjuk. Idén a Vöröskereszt, Dr. Ambrus József, a helyi mentőállomás vezető főorvosa kezdeményezésére, a rászoruló nagycsaládosokon segít. Ezért a szervezet standjánál frissen készített meleg italok és finomságok várják az odalátogatókat. Az így begyűjtött adományokat nehéz sorsú családoknak ajánlják fel.

A Székelyudvarhelyre látogató vendégeknek a befogadó város jegyében azt kívánom, hogy látogassák meg turisztikai látványosságainkat, az itt található emlékházakat, múzeumokat, ők is vegyék ki részüket az éppen aktuális programokból. Visszavárjuk őket városunkba. Minden kedves látogatónak, olvasónak Istentől megáldott, boldog, szerencsés újesztendőt kívánok.

Tisztelettel,
Gálfi Árpád polgármester


 
Keresés a honlapon:
Magyar | Romana | English | Deutsch