udv-hsz hsz-csik
2022-01-22
Szombat
Vince, Artúr napja

Min: 1
Max: 3
Min: -7
Max: -4


Sándor Melinda, a Csobogópatak kulcsosház tulajdonosa válaszol

Panziójával szeretné a hagyományt ápolni?
Panziónk kialakítása és berendezése, bútorzata, szőnyegei is ezt szolgálják. Környezete pedig az itteni ember mindennapjait teremti a látogató elé, beleértve az épp aktuális időszakanak megfelelő mezőgazdasági munkálatokat. Lehetősége nyílik a látogatónak néhány jellegzetes mesterséget is megismerni mint például a kovács-, ács, fafaragás, zsindelykészítés, sajtkészítés.

Ön szerint szükség van-e Udvarhely és környéke turizmusának fellendítésére?
Véleményem szerint a hagyományaink, sajátosságaink a fő atrakciója az ide látogató turistának. Ezért kell minőségi szolgáltatást és a lehető legszélesebb ismertetőt adni vendégeinknek.

A Szabadidőkalauz is a hagyományőrzésre törekszik, mi a véleménye róla?
Nagyon jó dolognak tartom, mert az ide utazó turistának lehetőséget ad, hogy minél több információt megtudjon ennek a tájnak a szépségeiről, hagyományairól. Ez az egyik ok, hogy tagjaivá váltunk és rendszeresen hirdetjük benne szolgáltatásainkat.

Mi a lényege a hagyományőrzésnek? Fontos-e, miért fontos az ön számára?
A hagyományőrzésnek elsősorban a lényege véleményem szerint az, hogy ebben rohanó világunkban megmaradjanak  a gyönyörü szép dolgaink, szokásaink. Tulajdonképpen a székely nép sajátosságai és értékei.

Mit üzen a turistáknak, olvasóknak?
A turistáknak azt üzenem, hogy minél többen látogassanak el Udvarhely környékére, fedezzék fel Erdély csodálatos tájait, szépségeit és ha jó tapasztalatokkal térnek haza meséljék el ismerőseiknek, barátaiknak és térjenek vissza mert mindig lehet itt találni valami újat, valami szépet és mi mindig szeretettel várjuk őket.


 
Keresés a honlapon:
Magyar | Romana | English | Deutsch